Laborant

Poulpharm is een betrouwbare, onafhankelijke partner voor dierenartsen en de veterinaire farmaceutische en voedingsindustrie. Poulpharm is gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige onderzoeksactiviteiten, zowel op diagnostisch niveau als bij het uitvoeren van (pre-)klinische onderzoeken in eigen testfaciliteiten. Alle activiteiten worden uitgevoerd onder strikte procedures (ISO 17025, GCP, GLP,…).

Ons doel is om de dierenarts te helpen bij het stellen van een juiste diagnose met daarenboven het aanbieden van complementaire diensten; zoals de optimalisatie van de samenstelling van autogene vaccins en een grondige bacteriestam-karakterisering en -vergelijking. Poulpharm fungeert tevens als externe partner voor farmaceutische bedrijven die bacteriologische analyses wensen uit te voeren.

Ter ondersteuning van het labo is Poulpharm op zoek naar een laborant.

Wat houdt dit in?

Als laborant word je betrokken in zowel diagnostiek als project-gerelateerde analyses. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende analytische testen,waarbij je gebruik zult maken van diverse laboratoriumtechnieken en -apparatuur. Elke studie is verschillend en op maat van de klant en dat maakt het werk zeer boeiend en leerrijk.

Dagelijks is er een kort planningsoverleg met alle afdelingen van het labo. Verder voorzien we in on-the-job training en word je dagelijks opgevolgd en ondersteund door de hoofdlaborant.

Als laborant ziet je takenpakket er als volgt uit:

 • Na de intake van de binnenkomende stalen verzorg je het voorbereidende werk van de analyses.
 • Je genereert data via een brede waaier aan laboanalyses.Hierbij volg je nauwgezet de vooropgestelde protocols.
 • Je geeft de bekomen resultaten in in het labo softwarepakket.
 • Tevens werk je actief en enthousiast mee aan de uitbouw en opvolging van het dagelijkse kwaliteitsbeleid van het labo.

Je profiel

 • Je hebt een Bachelordiploma binnen een biowetenschappelijke richting of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je bent vertrouwd met diverse algemene laboratoriumtechnieken.
 • Kennis van GLP en/of ISO17025 is een pluspunt.
 • Je werkt heel vlot met het MS-office pakket.
 • Je bent nauwkeurig en hebt oog voor detail. Je bent klantgericht en resultaatgericht.
 • Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband.
 • Bovendien beschik je over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en stressbestendigheid.
 • Je werkt in een 38-uren week in een wisselend uurrooster (ten vroegste starten om 8u, ten laatste vertrekken om 18u). De uurroosters worden ruim op voorhand besproken en gecommuniceerd.
 • Je bent bereid tot weekendwerk (1 weekend op 8).

Wat bieden wij jou?

Bij Poulpharm kan je rekenen op een interessante functie waarin je verantwoordelijkheid kan nemen. Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een marktconform salaris ook interessante extralegale voordelen volgens ervaringsniveau.

Heb je interesse om ons team te vervoegen? Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te mailen naar jobs@poulpharm.be.

Indien je op basis van jouw opleiding en/of ervaring in aanmerking komt voor de functie nodigen wij jou graag uit voor een verkennend gesprek met HR. Ook indien je niet in aanmerking komt voor de functie, ontvang je steeds feedback. Indien dit positief is, volgt een tweede gesprek met de leidinggevende. Indien beide gesprekken goed verlopen zijn en wij een goede match zien met Poulpharm, bieden we je graag een loonvoorstel aan!